Društvo Naša djeca grada Osijeka

 
 

 

Ploča GRAD OSIJEK - PRIJATELJ DJECE

Ploca GRAD OSIJEK - PRIJATELJ DJECE


Dana 15.veljače 2011. godine gradonačelnik Krešimir Bubalo i dječji gradonačelnik Domagoj Leko su svečano otkrili ploču GRAD OSIJEK - PRIJATELJ DJECE. Ploča je postavljena na ulazu u grad Osijek na Biljskoj cesti.
Svečanosti su nazočili dogradonačelnik i predsjednik osječkog Koordinacionog odbora Akcije Gradovi i općine - prijatelji djece Ivan Vrdoljak, predsjednica Društva Naša djeca grada Osijeka Ela Vilupek i okupljeni djeca i roditelji našega grada. Vrapčioćii Društva Naša djeca grada Osijekaii učenici Osnoven škole Mladost su pjesmom svome gradu uljepšali ovu svečanu prigodu.
GRAD OSIJEK - PRIJATELJ DJECE JE postao nakon što su uspješno ispunjena 123 zahtjeva u 10 područja vezanih uz djecu na temelju Konvencije UN-a o pravima djece. Proglašenje novih gradova i općina prijatelja djece je bilo na svečanosti povodom Dana Konvencije UN-a o pravima djece u Zagrebu, 18. studenog 2010. Tako se grad Osijek svrstao među 28 gradova i općina u Republici Hrvatskoj koni nose ovaj počasni naziv, a među 815 gradova - prijatelja djece u svijetu koji su na liti mreže - gradova - prijatelja djece u svijetu rasprostranjenih na 6 kontinenata.

 

 

Radovi djece:

{highslide type="slideshow-controlbar" height="75" width="113" event="loadbody" loaddelay="0" notshowagain="0" notshowagaintime="0" dismissbuton="false" class="" captionText="" positions="top, right" display="none" src="/rad-1.jpg, rad-2.jpg, rad-3.jpg, rad-4.jpg"} {/highslide}

Kontaktirajte nas:

Slobodno nas svakodnevno možete kontaktirati.

  • Adresa: Trg Ljudevita Gaja 8, Osijek
  • Tel: +385 31 203-033
  • Fax: +385 31 211-412

Partneri i pokrovitelji:

GRAD OSIJEK

Tko smo?

DNDDRUŠTVO NAŠA DJECA GRADA OSIJEKA je nevladina, nestranačka udruga koja polazište za rad nalazi u Konvenciji o pravima djeteta UN-a, te svoju djelatnost veže uz aktivnosti koje se provode sa djecom i za djecu.
Opširnije ...